De nieuwe dimensie in meten

Bovengronds

U wilt een bovengronds gebied inzichtelijk maken. Wellicht zodat werknemers kunnen schouwen zonder een locatie te bezoeken. Of zodat werknemers de kwaliteit van de wegen kunnen controleren zonder op pad te hoeven, of om alle aanwezige objecten en assets inzichtelijk te krijgen.

Ons MapXact team is gespecialiseerd in dit soort projecten. U kunt een gebied in kaart brengen op de wijze die u wenst. We maken hoge resolutie panoramafoto’s, zodat er geen tijd en geld geïnvesteerd hoeft te worden door de plaatsen te bezoeken. Wij kunnen helpen om het aantal projectbezoeken aanzienlijk te verminderen.

Met  de foto’s die we maken realiseren we verschillende oplossingen voor u. Wij maken de foto’s wanneer u ze nodig heeft. Daardoor beschikt u altijd over actuele informatie. Daarnaast kunnen we de foto’s combineren met bestaande modellen. Hiermee kunt u zien hoe uw 3D modellen er uitzien in de echte omgeving. Dit is ideaal voor architecten, projectontwikkelaars, reclamebureaus, etc.

De foto’s die wij maken worden opgeslagen in een database. Deze database is te koppelen met uw eigen systemen. U hoeft dus niet een nieuw systeem te openen, maar ziet de afbeeldingen in de programma’s die u al gebruikt.
Daarnaast zijn wij volop bezig met het ontwikkelen van software die gericht is op beeldherkenning. Hiermee willen wij dat foto’s en scandata automatisch gescand worden op specifieke items zoals bijvoorbeeld het oppervlak van wegbelijning en het aantal lantaarnpalen in een bepaald gebied. Dit scheelt veel tijd en dus geld.

3D Scans &
360° fotografie

Overzicht van meetresultaten in handige, eigen viewer

Ons team van programmeurs en data-analisten zorgt er voor dat de output van onze meetapparatuur voor u wordt geanalyseerd en slim wordt gecombineerd in één begrijpelijk overzicht. Wij bieden daarvoor een online viewer met persoonlijke inlog waarmee u de meetresultaten zelf kunt bekijken, waar en wanneer u wilt.  

Ondergronds

U wilt een ondergronds gebied in kaart brengen. Wist u dat er jaarlijks voor 130 miljoen aan graafschade wordt veroorzaakt? Wij helpen u om dat te voorkomen wanneer u werkzaamheden gaat uitvoeren. Of misschien weet u niet precies welke assets u in een gebied heeft, terwijl dat wettelijk verplicht is vanaf 2022.

Dit zijn uitdagingen die wij dagelijks voor onze klanten oplossen. MapXact is internationaal marktspecialist in technieken die objecten onder de grond in kaart brengen. Het is onze taak om te weten welke oplossingen wereldwijd beschikbaar zijn, zodat u de beste optie kunt inzetten voor uw uitdaging.

Dankzij deze aanpak kunnen wij unieke metingen doen. Onze technieken zorgen voor een kwalitatief goede scan in vrijwel alle grondlagen in Nederland, de data die wij meten is ontzettend gedetailleerd. Onze geavanceerde software zorgt ter plekke direct voor een eerste inzicht en binnen 30 minuten is een eerste analyse mogelijk. Dankzij onze innovatieve oplossing zijn wij minder afhankelijk van goed weer, een vlakke ondergrond, perfecte bodemlagen of de complexiteit van het aantal assets.

In diverse cases hebben wij bewezen dat wij een hogere nauwkeurigheid halen dan andere technieken. Kortom; MapXact ondergronds geeft inzicht. Snel, nauwkeurig en op elke plek.

Radarbeelden

Situaties waarin organisaties voor ondergronds meten van MapXact kiezen:

Informatie uit databases verifiëren en verrijken: u weet of de informatie uit uw eigen database of KLIC juist is en u kunt hier informatie aan toevoegen, zoals bijvoorbeeld de diepteligging. 

Database met informatie opbouwen: u kunt een eigen database met nieuwe informatie maken. 

Schade voorkomen: u ziet waar u het best kunt graven en aanleggen, zodat u geen schade aanbrengt. In het bijzonder wanneer het cruciaal is dat er geen verkeerde beslissingen worden genomen en er heel precies gewerkt of geboord moet worden.