De situatie buiten exact in beeld zonder van je werkplek te komen? Dat geeft inzicht, maakt efficiënt werken mogelijk en bespaart een hoop kosten. MapXact maakt de openbare ruimte van Rotterdam volledig inzichtelijk met 360° panoramafoto’s.

De situatie buiten betrouwbaar en actueel in beeld: dat was de wens van de Gemeente Rotterdam. Sinds drie jaar maakt MapXact de Rotterdamse openbare ruimte volledig inzichtelijk met up-to-date en hoogwaardige 360° panoramafoto’s. Ons beeldmateriaal bespaart de gemeente een hoop buitenbezoeken en levert veel bruikbare informatie op. 

De straatbeelden hebben grote meerwaarde bij het efficiënt uitvoeren van allerlei werkprocessen, zoals het beheer van de openbare ruimte of de basisregistraties (BGT en BAG). Met onze innovatieve technieken kunnen we echter nog veel meer in kaart brengen, van zowel de situatie boven als onder de grond. Zodat je altijd een compleet beeld hebt van alle objecten in een bepaald gebied. Van bomen tot lantaarnpalen, van wegbelijningen tot waterleidingen. 

De voordelen op een rij: 
- Openbare ruimte volledig inzichtelijk
- Bruikbare informatie binnen handbereik
- Minder buitenbezoeken nodig; bij veel dagelijkse werkzaamheden wordt schouwen op locatie overbodig
- Efficiënter plannen en uitvoeren van werkprocessen en projecten (bijvoorbeeld bij het beheer van de openbare ruimte, basisregistraties, belastingheffing, vergunningverlening) 
- Kostenbesparing

Markt

Bovengrondse infrastructuur

Klant

Gemeente Rotterdam

Locatie

Rotterdam Centrum

Datum gereed

16 / 06 / 2017

Metingen

Bovengronds