Beelden zeggen zoveel meer dan woorden. MapXact brengt met de 360º virtuele toer bestaande situaties tot op detail in beeld en combineert deze met 3D-modellen. De plannen voor nieuwe straatkasten in Duitse steden worden zo heel concreet.

‘Kom maar met een voorstel’, zei de gemeente Keulen toen Deutsche Telekom aangaf dat er grotere straatkasten nodig waren om de capaciteit van het netwerk uit te breiden. Zo gezegd, zo gedaan. MapXact brengt inmiddels in steden in heel Duitsland met 360º foto’s de precieze locatie van straatkasten in beeld, met de exacte afmetingen tot op de millimeter nauwkeurig. Vervolgens plaatsen we over iedere bestaande straatkast een 3D model van de nieuwe, grotere variant.

MapXact ontwikkelde voor het project een speciale app die op basis van foto’s en metingen automatisch alle nodige informatie genereert en vertaalt in een helder formulier. Het resultaat? Real time en in één oogopslag inzichtelijk wat de impact is van grotere straatkasten op het straatbeeld van Duitse steden, met goed overzicht vanaf elke hoek.

De voordelen op een rij:
- De bestaande én nieuwe situatie in een 3D-beeld
- Met een speciaal ontwikkelde app voor opname met de smartphone
- Inclusief workflow: tijdens de opname kunnen geen stappen worden overgeslagen, waardoor de kans op fouten nihil is 
- Automatisch gegenereerd: informatie wordt steeds op dezelfde wijze opgeslagen en aangeleverd
- Real time: ter plekke een eerste inzicht
- Kostenefficiënt 

Markt

Bovengrondse infrastructuur

Klant

Deutsche Telekom

Locatie

Duitsland

Datum gereed

31 / 12 / 2018

Metingen

Bovengronds
Asset management