Een goed begin is het halve werk. Zeker als het gaat over een groot en belangrijk bouwproject als de nieuwe sluis bij IJmuiden. Dankzij gedetailleerde informatie van MapXact over de ondergrondse infrastructuur kan het traject zo efficiënt mogelijk worden ingericht.

Het is veel in het nieuws geweest: de nieuwe sluis bij IJmuiden. Tussen de bestaande sluizen wordt op dit moment gebouwd aan een nieuwe zeesluis van vijfhonderd meter lang, zeventig meter breed en achttien meter diep. Aannemers VolkerWessels en BAM schakelden MapXact in om de complete infrastructuur gedetailleerd in beeld te brengen. 

MapXact maakte een 3D-scan waarmee je je als het ware door de projectlocatie beweegt. Naast de bovengrondse omgeving zie je tot in detail wat zich op elke vierkante meter onder de grond bevindt. Waar de opdrachtgever aangaf dat er zes kabels in de grond lagen, telden wij er meer dan vijftig. Met deze exacte informatie wordt nu in het bouwproces vertraging en schade voorkomen. Een kleine investering aan de voorkant, grote voordelen aan de achterkant. 

De voordelen op een rij:
- Projectlocatie gedetailleerd in kaart, zowel boven als onder de grond
- Gericht en efficiënt plannen en begroten van het project
- Voorkomen van schade en vertraging; geen verrassingen in het bouwproces
- Fikse kostenbesparing
- Minimale hinder voor wegverkeer en scheepsverkeer

Markt

Ondergrondse infrastructuur

Klant

BAM & VolkerWessels

Locatie

IJmuiden

Datum gereed

30 / 11 / 2016

Metingen

Bovengronds
Ondergronds