Sneller internet is een must in deze tijd. Small cells zijn hierbij nodig om de capaciteit van het netwerk uit te breiden. Maar hoe en waar plaats je die zo gunstig en voordelig mogelijk? Voor Vodafone stippelt MapXact de meest optimale route uit. Honderd procent gedegen en tot factor tien goedkoper dan de traditionele methode.

Je ziet ze in lantaarnpalen en op daken van gebouwen: small cells. Ze worden met name in steden ingezet om bepaalde gebieden te voorzien van extra netwerkcapaciteit. Maar waar en hoe plaats je die small cells? Wat zijn ideale locaties? Kies je voor glasvezel of een straalverbinding met ‘line of sight’? Vodafone vroeg MapXact de optimale locaties te bepalen voor het versterken van hun netwerk op hotspots in Amsterdam, Rotterdam, Scheveningen en Den Haag. 

MapXact is thuis in telecom en engineering en expert op het gebied van mobile mapping en grondradaronderzoek. Dankzij die combinatie van disciplines brengen we een route in kaart die heel gedegen inzicht geeft, van de meest ideale locatie tot de precieze kosten voor aanleg.

Zo meten we precies wat de huidige dekking en capaciteit van een cel is en houden we rekening met de beschikbaarheid van elektriciteit. Ook kijken we ondergronds of er al glasvezel ligt en zo niet, wat het kost om dat aan te leggen. Moet er gegraven of geboord worden? Verkeer stilgelegd? Alles wordt meegnomen in één overzichtelijke berekening per locatie. Dat is Smart City Planning in optima forma! En Vodafone? Die hoeft alleen nog maar te kiezen.

De voordelen op een rij: 
- Ideale locaties voor small cells in kaart
- Met een gedetailleerd overzicht van de benodigde werkzaamheden inclusief precieze kosten voor aanleg
- Eventueel voorzien van 3D-beeld van hoe het opstelpunt eruit komt te zien
- Efficiënt plannen van het project waarbij je niet voor verrassingen komt te staan
- Tot tien keer goedkoper dan de traditionele methode

Markt

Telecom

Klant

Vodafone

Locatie

Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Scheveningen

Datum gereed

10 / 03 / 2017

Metingen

Bovengronds