Elke boom in beeld, met de exacte locatie tot op de millimeter nauwkeurig én voorzien van relevante informatie over hoogte, kruinvolume en kwetsbare zone. MapXact helpt gemeentes bij een update van de bomenkaart, gedetailleerder dan ooit.

Een populier die onverwacht omviel en terechtkwam tussen een fietser en zijn fietskar; het haalde de voorpagina van de krant. Gelukkig ging het op het nippertje goed, maar natuurlijk wil je dit soort incidenten als gemeente voorkomen! De uitvoerige bomenscan van MapXact helpt daarbij. 

Voor gemeentes verzorgen wij een update van de bomenkaart met daarop de exacte locatie van álle bomen in het gebied. Daarnaast is de kaart voor het eerst voorzien van relevante informatie als stamdiameter, kruinvolume, hoogte en kwetsbare zone van iedere afzonderlijke boom. Deze gedetailleerde informatie geeft meer grip op bomen in de openbare ruimte. Werkprocessen als het controleren en onderhouden van bomen maar ook het tegengaan van illegale kap kunnen zo een stuk efficiënter worden ingericht.  

De voordelen op een rij:

- Honderd procent van de bomen exact in kaart, ook in het bosplantsoen
- Gericht controleren en onderhouden van álle bomen
- Bevorderen van de veiligheid in de publieke ruimte
- Bruikbare informatie binnen handbereik, bijvoorbeeld bij vergunningsverlening voor bomenkap
- Efficiënt waarnemen en tegengaan van illegale bomenkap (door bomenkaarten van verschillende periodes met elkaar te vergelijken)
- Zicht op de gevolgen van bouwwerkzaamheden voor het groen in de gemeente 

 


Markt

Bovengronds

Klant

Gemeentes

Locatie

Nederland

Datum gereed

01 / 01 / 2018

Metingen

Bovengronds